Skip navigation
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 13:08

VEGGIE BOWL & TAHINI DRESSING

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
veggie bowl and tahini dressingveggie bowl and tahini dressing

dimiourgiko syntages

 

Μια εύκολη συνταγή με φρέσκα λαχανικά, ψημένα στο Barbeque και dressing Ταχίνι που θα σας καταπλήξει. Αυτό το  υγιεινό Veggie Bowl είναι εύκολο στην προετοιμασία και απίστευτά υγιεινό και νόστιμό, ικανό να σας κρατήσει δυνατούς όλη την ημέρα.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. Kale
  • 2 Γλυκοπατάτες
  • 6 μικρά καρότα
  • 6-7 φούντες μπρόκολο
  • 1 λεμόνι
  • 2 παντζάρια
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8-10 ντοματίνια
  • Ελαιόλαδο
  • 200 gr βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ TAHINI DRESSING

  • 100γρ ταχίνι (ή ταχίνι με μέλι)
  • 20γρ φυστικοβούτυρο
  • 20ml maple syrup
  • 80ml extra παρθένο ελαιόλαδο
  • 20ml νερό 
  • 10ml χυμό λεμόνι
  • Aλάτι 
  • Πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  • Βράζουμε τις γλυκοπάτατες σε νερό για περίπου για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν
  • Με την βοήθεια ενός αποφλοιωτή καθαρίζουμε τα καρότα
  • Αποφλοιώνουμε και τα παντζάρια, ενώ στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ξύλο κοπής και τα τεμαχίζουμε σε μικρότερα κομμάτια, πάντα στο ίδιο μέγεθος ώστε να πετυχουμε σωστό ψήσιμο
  • Τοποθετούμε τα παντζάρια τα καρότα και το μπρόκολο σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, σκελίδα σκόρδου και απο πάνω ψεκάζουμε με ελαιόλαδο
  • Ανάβουμε την ψησταριά και ρυθμίζουμε την θερμοκρασία στους 190-200 βαθμούς σε έμμεσο ψήσιμο
  • Τοποθετούμε μέσα στην σχάρα μας το ταψάκι με τα λαχανικά και ψήνουμε με κλειστό καπάκι
  • Ο χρόνος για καρότα και παντζάρια είναι περίπου 15 λεπτά ενώ για το μπρόκολο 8-10 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και κόβουμε και τα ντοματίνια κατά μήκος σε 2 κομμάτια, δεν ξεχνάμε να τα αρωματίζουμε με βότανα της αρεσκεία μας
  • Τέλος κόβουμε και το Kale όπως ακριβώς θα κόβαμε και ένα μαρούλι
  • Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά τα αφαιρούμε απο την ψησταριά και τυλίγουμε μόνο το μπρόκολο με μεμβράνη
  • Κόβουμε σε φέτες την βρασμένη γλυκοπατάτα χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα
  • Γυρίζουμε την χοάνη της ψησταριά μας για να συνεχίσουμε με άμεσο ψήσιμο
  • Τοποθετούμε την μαντεμένια πλάκα ψησίματος στην σχάρα μας και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 280-300 βαθμούς
  • Ρίχνουμε στην καυτή μαντεμένια πλάκα λίγο βούτυρο και λίγα κλοναράκια θυμάρι και ξεκινάμε να τοποθετούμε τα λαχανικά μας, εκτός απο τα καρότα και τα παντζάρια, ψήνοντας τα έως ότου πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά απο την μαντεμένια πλάκα σε σκεύος.
  • Ξαναρίχνουμε λίγο βούτυρο στην μαντεμένια πλάκα  και τοποθετούμε και τα παντζάρια με τα καρότα ρίχνοντας λίγο μέλι, τα αφαιρούμε μόλις είναι έτοιμα
  • Τέλος τοποθετούμε στην μαντεμένια πλάκα ψησίματος και το kale, με αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό λεμόνι για να πάρει και αυτό λίγο χρώμα

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ TAHINI DRESSING

  • Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το Dressing
  • Αναμιγνύουμε καλά ώστε να αποκτήσει ώστε να πάρουμε μια ομοιόμορφη υφή

 

Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε όλα μας τα λαχανικά και περιχύνουμε απο πάνω την απαλή Dressing απο ταχίνι.

Διαβάστηκε 287 φορέςΤελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 13:59
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.