Skip navigation
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 12:09

ΚΑΡΒΟΥΝΟ VS ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Γράφτηκε από  outdoorchef-greece
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

outdoorchef karvouno vs ygraerio

 

Κάρβουνο ή Αέριο?

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αυτό το δίλλημα όταν σκέφτονται να αγοράσουν μια ψησταριά. Εμείς θα δούμε σήμερα κάποια από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και για τις δύο κατηγορίες.

Αέριο

  • Μπορείς εύκολα να τοποθετήσεις μια ψησταριά αερίου ακόμα και στο μπαλκόνι σου χωρίς να έχεις την φοβία ότι θα ενοχλείς τους γείτονες από τις μυρωδιές. Αν και δεν βρίσκω κάποιον λόγο να μην αρέσει σε κάποιον η μυρωδιά του ξύλου όταν καίγετε παρόλα αυτά πρέπει να συμβιβαστούμε!
  • Μπορείς πολύ εύκολα να ξεκινήσεις το ψήσιμο καθώς απλά πατώντας ένα κουμπί η ψησταριά ξεκινάει και θερμαίνετε και μάλιστα αρκετά γρήγορα. Σε 10 λεπτά είναι έτοιμη για ψήσιμο.
  • Έχεις πιο εύκολα τον έλεγχο της θερμοκρασίας διότι ακόμα και καινούργιος ψήστης αν είσαι θα μάθεις πολύ πιο γρήγορα και εύκολα να χειρίζεσαι μια ψησταριά αερίου παρά μια ψησταριά με κάρβουνο.
  • Έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο, που είναι ιδανική μέθοδος για μεγάλα κομμάτια κρέας ή ακόμη και ταψιά.
  • Έχεις πολλές επιλογές από παρελκόμενα αξεσουάρ που εφαρμόζουν ιδανικά για να εξοπλίσεις περισσότερο την ψησταριά σου.
  • Για να απολαμβάνεις το μπάρμπεκιου και την ψησταριά σου η καθαριότητα της πρέπει να γίνετε συστηματικά.
  • Σίγουρα για να είσαι ενθουσιασμένος με την επιλογή σου θα πρέπει η ψησταριά υγραερίου που θα επιλέξεις να είναι από το ¨πάνω ράφι¨ κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να επενδύσεις μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με μια ψησταριά με κάρβουνα

 

Κάρβουνο

  • Πολλές φορές έχω μιλήσει με ανθρώπους που ψήνουν σε κάρβουνο και δεν μπορούν καν να φανταστούν τον εαυτό τους να ψήνει με κάτι άλλο παρά μόνο με αυτό. Για αυτούς είναι ιεροτελεστία όλη η διαδικασία από το άναμμα των κάρβουνων με το δοχείο εκκίνησης μέχρι το χειρισμό της φωτιάς και ακόμα για πολλούς είναι ένα είδος χαλάρωσης μέχρι και ο ήχος που κάνει το ξύλο όταν καίγεται.
  • Δεν συγκρίνετε με τίποτα άλλο όταν μιλάμε για καπνιστή γεύση. Μπορεί να έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά στις ψησταριές αερίου αλλά σε κάποια είδη ψησίματος είναι αδύνατον να φτάσεις το αποτέλεσμα της ψησταριάς με κάρβουνο.
  • Η ψησταριά με το κάρβουνο όσον αφορά τη καθαριότητά της έχει την φασαρία της. Θα χρειαστεί να αδειάζεις τις στάχτες από τον σταχτοσυλλέκτη που διαθέτουν οι ψησταριές κάρβουνου και να καθαρίζεις τη σχάρα όπου έψηνες με μία ειδική βούρτσα. Με την χρήση του αφρού καθαρισμού της Outdoorchef θα μπορείς να καθαρίζεις πιο εύκολα τα λίπη που έχουν κολλήσει στο καπάκι και στον κάδο της ψησταριάς.
  • Είναι δύσκολη για κάποιον ο οποίος δεν έχει προηγούμενη εμπειρία με το ψήσιμο και σίγουρα θα κάψεις αρκετά μέχρι να μάθεις να χειρίζεσαι το κάρβουνο.
  • Υπάρχουν παρελκόμενα αξεσουάρ και δυνατότητες διάφορες λειτουργίες και σε αυτές τις ψησταριές αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τις ψησταριές υγραερίου.
  • Πολύ περισσότερη κάπνα όταν ψήνεις πράγμα που δυσκολεύει κάποιον ο οποίος θέλει μια ψησταριά για το μπαλκόνι του.

Πάντα όσοι βρίσκονται σε αυτό το δίλλημα όταν με ρωτάν τους απαντάω αν έχεις τον χώρο πάρε και τις δύο!!

 

 

Διαβάστηκε 9411 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 12:31