Skip navigation
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 14:58

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ CHIMICHURRI ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ CHIMICHURRI ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

sykoti me saltsa chimichurri image

Η συνταγή για το Chimichurri είναι μια παραλλαγή της κλασσικής σάλτσας που έχει ρίζες από την Αργεντινή.

Υλικά για Chimichurri
 
• 2 Tbs Ξύδι ρυζιού
• 2 Tbs Φρέσκο χυμό lime
• 20γρ Ginger καθαρισμένο και περασμένο από το ψηλό του τρίφτη.
• 1 σκελίδα σκόρδο
• Μισό ματσάκι μαϊντανό
• Αλάτι, Πιπέρι
• Ρίγανη 1 tsp
• 250ml Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές.
  2. Σε περίπτωση που το μπλέντερ είναι μεγάλο και δεν πιάνει την ποσότητα βάλτε και λίγο ελαιόλαδο (τόσο όσο χρειάζεται για να το πιάσει).
  3. Στη συνέχεια προσθέστε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι.
  4. Τέλος δοκιμάστε για αλάτι, πιπέρι.

Υλικά για ψητά Κρεμμύδια σχάρας


• 1 Κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε φέτες
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Κρέμα Βαλσάμικου (Όποιος επιθυμεί)

Εκτέλεση

Αφου κόψουμε το κρεμμύδι σε φέτες το αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Αν θέλουμε αφού ψηθούν τα μαρινάρουμε με κρέμα βαλσάμικου.


Ψητό Συκώτι μαριναρισμένο σε σάλτσα chimichurri

•Συκώτι 100-200γρ

•Chimichurri 150ml (100ml για το μαρινάρισμα και το υπόλοιπο για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρουμε σε σακούλα τροφίμων το συκώτι με 100ml chimichurri όλο το βράδυ.
  2. Προθερμαίνουμε την ψησταριά μας σε δυνατή θερμοκρασία και σε άμεσο ψήσιμο.
  3. Στραγγίζουμε από την περιττή μαρινάδα το συκώτι και το σκουπίζουμε με χαρτί.
  4. Ψήνουμε το συκώτι μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 60 βαθμούς κελσίου. Το ελέγχουμε με ένα θερμόμετρο φαγητού.
  5. Αφήνουμε το συκώτι να ξεκουραστεί μετά το ψήσιμο για 2-3 λεπτά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες πλαγίως.

Σερβίρουμε με σάλτσα chimichurri και ψητά κρεμμύδια σχάρας. Αν επιθυμούμε να προσθέσουμε αλάτι ρίχνουμε λίγο ημίχονδρο αλάτι στο σερβίρισμα!

 

Διαβάστηκε 357 φορέςΤελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 17:18
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:ΨΗΤΑ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ CONFIT »
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.
ΠερισσότεραOk