Skip navigation
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 17:13

ΨΗΤΑ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ CONFIT

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΨΗΤΑ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ CONFIT

psita skordopsoma me ntomatinia confit cover mesa

Η συνταγή για ψητά σκορδόψωμα με ντοματίνια confit είναι ένα πεντανόστιμο ορεκτικό που μπορείτε να φτιάξετε με ευκολία στην ψησταριά σας και να συνοδεύσετε το κυρίως γεύμα σας.

ΥΛΙΚΑ

Για τα τοματίνια confit:

•    Ντοματίνια τύπου βελανίδι 300γρ.
•    Κρεμμύδι Κόκκινο σε φέτες 40γρ
•    Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο 1 tsp
•    Ελαιόλαδο 40ml
•    Αλάτι 1/2 tsp
•    Σανίδα Καπνίσματος Outdoorchef Κέδρος

Για τα σκορδόψωμα:

•    1 μπαγκέτα ή οποιδήποτε άλλο ψωμί κομμένο σε φέτες
•    Σκόρδο φρέσκο 3 σκελίδες λιωμένες
•    Βούτυρο μαλακό 150γρ
•    Μαιντανός πάρα πολύ ψιλοκομμένος 1 tsp
•    Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη παρμεζάνα.
•    Για να ενισχύσουμε περισσότερο την γεύση του σκόρδου μπορούμε να προσθέσουμε και σκόρδο σε σκόνη περίπου 1/4 tsp.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε την σανίδα σε νερό για 30 λεπτά.
  2. Κόψτε όλα τα τοματίνια στην μέση και τοποθετήστε τα σε ένα μπόλ ανάμειξης με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανάψτε την σχάρα σε έμμεσο ψήσιμο με εσωτερική θερμοκρασία 120 βαθμούς κελσίου
  4. Τοποθετήστε τα τοματίνια πάνω στη σανίδα και στη συνέχεια βάλτε στην σχάρα με κλειστό το καπάκι.
  5. Θέλει περίπου 45-60 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις τα τοματίνια αρχίζουν και “μαρένοντε” είναι σχεδόν έτοιμα.

Για τα σκορδόψωμα

  1. Κάντε ένα μίγμα βουτύρου με όλα τα υλικά. Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με αυτό και ψήστε στην σχάρα (αφού έχουν βγει τα τοματίνια) σε θερμοκρασία 180-220 βαθμούς κελσίου.
  2. Σερβίρουμε πάνω σε κάθε σκορδόψωμο ντοματίνια confit. Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρεσκο κομμένο μαιντανό ή θυμάρι.

Tip: Αν ψήσουμε περισσότερο ντοματίνια μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο για να τα συνοδεύσουμε με ένα κυρίως πιάτο σε επόμενο μαγείρεμα.

Διαβάστηκε 370 φορέςΤελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 17:17
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.
ΠερισσότεραOk