Skip navigation
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 20:10

ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ BBQ SAUCE

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

xoirina paidakia me bbq sauce

Η συνταγή "Χοιρινά Παϊδάκια με σπιτική BBQ Sauce" είναι πολύ δημοφιλής στις Η.Π.Α όπου τα γνωστά ως Spare Ribs τα βρίσκετε παντού, από καντίνες μέχρι και εστιατόρια. Το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία, το ήπιο κάπνισμα και η σπιτική σάλτσα θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλα σας !!

Απαραίτητα αξεσουάρ: Βάση για Ribs, Θερμόμετρο, Δοχείο καπνίσματος, Ξύλα καπνίσματος, Λαβίδα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ (PORK RIBS)

Εκτέλεση σε ψησταριά υγραερίου

Ο Χρόνος μαγειρέματος είναι από 3 έως 6 ώρες και αυτό γιατί εξαρτάται από τα χοιρινά παϊδάκια και την ποσότητα σε κρέας που θα έχουν επάνω. Όσο λιγότερη τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειαστούμε.

  1. Ρυθμίζουμε μια ψησταριά σε έμμεσο ψήσιμο όσο πιο κοντά μπορούμε στους 120-130 βαθμούς κελσίου και τοποθετούμε το δοχείο καπνίσματος γεμάτο με ξύλα.
  2. Τοποθετούμε τη βάση για τα ribs σε πλάγια και όρθια θέση έτσι ώστε να χωρέσουμε όσα περισσότερα γίνεται.
  3. Αλείφουμε και από τις δύο πλευρές τα παϊδάκια με λίγη sriracha ίσα - ίσα να κολλήσει το μπαχαρικό μας και ταυτόχρονα να μας δώσει μια spicy επίγευση.
  4. Καρυκεύουμε καλά σε όλη την επιφάνεια και από τις δύο πλευρές.
  5. Τοποθετούμε τα παϊδάκια στη βάση και κλείνουμε το καπάκι της ψησταριάς.
  6. Τα χοιρινά παϊδάκια είναι έτοιμα όταν τα πιάνουμε με την λαβίδα από την μία άκρη και γέρνουν. Αν σταθούν στην ευθεία θέλουν και άλλο.
  7. Όταν τα ribs μας είναι έτοιμα τα αλείφουμε με bbq sauce και τα αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα στη σχάρα.
  8. Προσθέτουμε παραπάνω BBQ sauce όταν τα ribs βγούν από την ψησταριά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ BBQ SAUCE

  • 1+3/4 Cup Κετσαπ
  • 1/2 Cup + 2 Tbs Νερό
  • 1/4 Cup + 1 Tbs Μηλόξυδο
  • 1/4 Cup + 1 Tbs Ξύδι λευκό
  • 1/4 Cup +1Tbs Μαύρη ζάχαρη
  • 2,5 Tbs Worcestershire sauce
  • 1 Tbs Chile Powder
  • 1 Tbs Κύμινο
  • 1 tsp Αλάτι
  • 1 tsp Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε όλα τα υλικά και φέρτε σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού πάρει μια βράση βγάλτε από την κατσαρόλα και αποθηκεύστε. Μπορείτε να διατηρήσετε τη BBQ sauce στο ψυγείο σας.

Διαβάστηκε 4639 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 20:46
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;