Skip navigation
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 14:20

ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Γράφτηκε από  outdoorchef-greece
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

monades ergaleia metrisis sti mageirikh cover

Μονάδες μέτρησης και βοηθητικά εργαλεία που πρέπει να έχουμε σε μια κουζίνα. Η μαγειρική είναι δημιουργική αλλά πολλές φορές η ακρίβεια στην συνταγή είναι αυτό που μας δίνει το τέλειο αποτέλεσμα.
Παρακάτω θα δούμε κάποια εξαρτήματα τα οποία μας βοηθάνε στο να είμαστε ακριβείς.

Κουτάλια μέτρησης – Tablespoons.

Tablespoons


Θα έχετε δει σε συνταγές να μετράνε αρκετά υλικά με κουτάλια:
Κουτάλι σούπας – Tablespoon 15ml
Κουτάλι γλυκού – Teaspoon 5ml


Για αυτό και υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά κουτάλια μέτρησης τα οποία κατά κύριο λόγο έχουν Tablespoon, Teaspoon, 1/2 Teaspoon, 1/4 Teaspoon. Το σχήμα σε αυτά τα κουτάλια μας βοηθάει να είμαστε ακριβείς διότι έχουν βάθος οπότε χωράει ακριβώς όσο λέει ενώ αν πάρουμε ένα κουτάλι της σούπας δεν μπορούμε να είμαστε πάντα σίγουροι για την ποσότητα που θα πάρουμε και αυτό γιατί άλλος το γεμίζει παραπάνω και άλλος λιγότερο.

1 tbs of cornstarch


Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία και στις τρείς περιπτώσεις θέλουμε 15ml-1tbs corn flour αλλά μόνο στη φωτογραφία με το tablespoon ειμαστε σίγουροι για την ποσότητα.
Πολλές φορές θα δείτε σε μια συνταγή να γράφει Tbs ή tsp είναι η συντομογραφία των παραπάνω.

Δοχεία μέτρησης


Μας βοηθάνε κατά κύριο λόγο να μετράμε υγρά. Έχει δοχεία μέτρησης που ξεκινάνε από 50ml και μπορεί να φτάσουν μέχρι και 5-10 λίτρα. Συνήθως σε αυτά τα δοχεία από την μια πλευρά μετράει σε ml-λίτρα και από την άλλη πλευρά μετράει σε Cups. Όταν μια συνταγή λέει μία κούπα ή 1 cups είναι συγκεκριμένα ml που πρέπει να μπουν και δεν εξαρτάτε από την κούπα πίνουμε τον καφέ μας !!

 

doxeio metrisis ygron

Ζυγαριά ψηφιακή


Must have εργαλείο μέσα σε μια κουζίνα! Μετράει κατά κύριο λόγο σε γραμμάρια και κιλά. Υπάρχουν ζυγαριές που μπορούν και μετράν και σε άλλες μονάδες μέτρησης αν και εγώ προτιμώ να την χρησιμοποιώ αποκλειστικά για στερεά υλικά. Έχει ζυγαριές που μετράνε αρκετά μικρές ποσότητες και είναι κυρίως για μπαχαρικά και ζυγαριές που μετράνε αρκετά κιλά. Μια ζυγαριά που μετράει εως 5 κιλά είναι ότι πρέπει για ένα σπίτι.

 

Θερμόμετρο


Must have επίσης εργαλείο!! Όσο έμπειρος και αν είναι κάποιος σίγουρα δεν μπορεί να είναι ακριβής στην εσωτερική θερμοκρασία ενός κρέατος χωρίς την χρήση θερμόμετρου. Χωρίζονται κατά κύριο λόγο σε 2 κατηγορίες, τα θερμόμετρα φαγητού τα οποία μετράνε θερμοκρασία φούρνου τα οποία αντέχουν και σε αρκετά μεγάλες θερμοκρασίες για να μπορούμε να τα έχουμε μέσα κατά το ψήσιμο και αυτά τα οποία μετράνε την θερμοκρασία μιας μπριζόλας τα οποία και είναι ποιο γρήγορα στην μέτρηση της θερμοκρασίας. Επίσης υπάρχουν και αυτά τα οποία μπορούν να κάνουν και τα δύο!!

14.491.34 GOURMET CHECK 2016 OA


Timer – Χρονόμετρο


Πόσες φορές έχει τύχει να βάλουμε κάτι στο φούρνο να δούμε την ώρα και να πούμε ότι σε μία ώρα θα πρέπει να το βγάλω και πόσες φορές έχουμε ξεχαστεί με αποτέλεσμα να παραγγείλουμε delivery ?? Η χρήση ενός timer είναι απαραίτητη έτσι ώστε να μας υπενθυμίζει ότι η ώρα του φαγητού πλησιάζει!!


Αριθμομηχανή – Κομπιουτεράκι


Βρίσκουμε λοιπόν την συνταγή που θέλουμε να εκτελέσουμε αλλά έχουμε καλέσει παραπάνω κόσμο για φαγητό οπότε και πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις ποσότητες για να μπορέσουν να φάνε όλοι !! Τι ποιο εύκολο από το να μετρήσουμε και να πολλαπλασιάσουμε τις ποσότητες με μια αριθμομηχανή ? Και εγώ ήμουν καλός στα μαθηματικά αλλά όταν είναι να μαγειρέψω δεν θέλω τίποτα να πάει λάθος έτσι ότι βοήθημα μπορώ να έχω θα το χρησιμοποιήσω !! Συμβουλή.. Πάντα όταν κάνετε πολλαπλάσια μιας συνταγής να σιγουρευτείτε πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα ότι οι πράξεις σας είναι σωστές και ότι δεν θα βάλετε κάτι διαφορετικό με αποτέλεσμα να αλλοιώσει την συνταγή σας !!

 

 

Διαβάστηκε 9583 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 12:22
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & BBQ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ »