Skip navigation
Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 14:16

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

Γράφτηκε από  outdoorchef-greece
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

symvoules pos na epilegete ta psaria

Η επιλογή του ψαριού δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Αν δεν έχεις δικό σου άνθρωπο στην ψαραγορά ή στο ψαράδικο της γειτονιάς σου ή αν δεν έχεις κάποιο γείτονα ψαρά που να σε φορτώνει με ψάρια όποτε γυρνάει για καλή τύχη τότε θα πρέπει να μάθεις κάποια μικρά μυστικά για να ξεχωρίζεις το φρέσκο ψάρι!!

  • Το μάτι …. δε λέει ποτέ ψέματα!! Πρέπει το μάτι να είναι λαμπερό, υγρό, γεμάτο και διογκωμένο. Αποφεύγουμε ψάρια με θολά, ξηρά, ζαρωμένα ή κοίλα μάτια.
  • Τα βράγχια πρέπει να είναι καθαρά με πλούσιο ροδαλό χρώμα και καθαρά όσο περνούν οι μέρες το χρώμα τους γίνεται ποιο γκριζωπό.
  • Το σώμα τους πρέπει να είναι σφιχτό και σχεδόν σκληρό. Αν βάλετε το δάχτυλο σας και πιέσετε θα πρέπει να επανέλθει στην αρχική του μορφή.
  • Τα φρέσκα ψάρια μυρίζουν φρεσκάδα και θάλασσα. Αν μυρίζει ψαρίλα ή αμμωνία τότε να τα αποφύγετε!
  • Το δέρμα θα πρέπει να λάμπει, να είναι υγρό όταν το ακουμπάτε και τα λέπια να είναι καλά κολλημένα στο σώμα.

Καλό θα ήταν βέβαια να βρείτε έναν ιχθυοπώλη που εμπιστεύεστε!!

 

Διαβάστηκε 3193 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 15:28