Skip navigation
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 11:08

ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ CHEESEBURGER

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ CHEESEBURGER

klassiko amerikaniko cheeseburger cover

Το burger είναι ένα από τα αγαπημένα γεύματα των Αμερικάνων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τι εννοούμε όμως όταν λέμε κλασικό αμερικάνικο burger? Ένα αμερικάνικο burger έχει σίγουρα 2 βασικά στοιχεία τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα και αυτά είναι ένα ωραίο ψωμάκι brioche ή σουσαμένιο και ένα μπιφτέκι άκρως βοδινό! Και τι θέλω να πω με αυτό? Το μπιφτέκι στην Αμερική είναι μόνο βοδινό κρέας δεν έχει μέσα ούτε κρεμμύδι ούτε ρίγανη ούτε αυγά και μάντεψε ούτε ψωμί!! Επίσης Αλάτι-Πιπέρι βάζουν λίγο πριν το ψήσιμο και όχι μέσα στο μίγμα του κιμά. Μπορούμε να μιλάμε αρκετές ώρες για το κλασικό αμερικάνικο μπιφτέκι αλλά αυτό θα το κάνουμε κάποια άλλη στιγμή σε ένα αφιέρωμα. Εννοείτε ότι οτιδήποτε άλλο μέσα στο μίγμα του κιμά είναι αποδεκτό αλλά τότε δεν μιλάμε για Αμερικάνικο Burger. Η περιβόητη έκφραση που ακούμε παντού 100% μοσχαρίσιος κιμάς αν έχει οτιδήποτε άλλο εκτός από μοσχαρίσιο κρέας τότε δεν είναι αυτό που λέει!

ΥΛΙΚΑ

  • 4τεμ. Brioche Buns
  • 12φέτες American Cheddar ή 160γρ τριμμένο American Cheddar.
  • 80γρ Iceberg Ψιλοκομμένο
  • 12 ροδέλες Λευκό Κρεμμύδι
  • 16 φέτες Αγγούρι Πίκλα
  • 600γρ Βοδινό Κιμά από Στήθος 40%, σπάλα 40%, σιδηρόδρομο 20%
  • 60ml Μαγιονέζα
  • 20ml Dijon μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για τον κιμά ζητήστε από τον Κρεοπώλη σας δύο πράγματα 1) να πάρει όσο ποιο λιπαρό ζώο μπορεί καθώς ένα καλό burger έχει αρκετό λίπος και 2) να το περάσει το μίγμα μια φορά από μαχαίρι με διάμετρο 4χιλ. Μην το ζυμώσετε σχεδόν καθόλου απλά ανακατέψτε μια δυο φορές έτσι ώστε να ανακατευτεί καλά το μίγμα. Όσο περισσότερο δουλεύεις τον κιμά τόσο ποιο σφιχτός θα βγει στο τέλος. Ζυγίστε μπάλες των 200γρ και φορμάρετε με την πρέσα για burger της Outdoorchef.
    TIP* Δημιουργήστε ένα βαθούλωμα στο κέντρο του burger (δες φωτογραφίες) για να μην φουσκώσει ανομοιόμορφα κατά την ώρα του ψησίματος
    p.s Τα ελληνικά μοσχάρια δεν φημίζονται για το λίπος τους.
  2. Για τη σάλτσα που θα συνοδεύσουμε τα burger μας απλά ανακατέψτε τη μαγιονέζα με την μουστάρδα Dijon.
  3. Προθερμάνετε τη σχάρα σας σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (250-280) και σε έμμεσο ψήσιμο. Ακουμπήστε στο ποιο ζεστό σημείο της σχάρας τα μπιφτέκια αφού πρώτα τα έχετε καρυκεύσει με αλάτι, πιπέρι με το βαθούλωμα που κάνατε να είναι στην επάνω μεριά. Δεν θέλουν καθόλου λάδι τα μπιφτέκια αρκεί η σχάρα μας να είναι καλά καθαρισμένη. Αν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε τις σχάρες με λίγο λάδι. Ψήνουμε στη θερμοκρασία που επιθυμούμε (εγώ προτείνω τις περισσότερες φορές medium) με κλειστό καπάκι και περίπου στα 5 λεπτά γυρίζουμε τα μπιφτέκια από την άλλη σε ένα καθαρό σημείο της σχάρας και όχι εκεί που ήταν. Λίγο πριν φτάσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία βάζουμε πάνω στο κάθε burger 3 φέτες American Cheddar και με κλειστό το καπάκι το τυρί θα λιώσει ομοιόμορφα επάνω στα burger.
    TIP* Αν θέλουμε το cheeseburger μας να είναι γευστικό πρέπει να αγοράσουμε ένα τυρί εξίσου καλό αν είναι να κάνουμε όλη την προεργασία και να βάλουμε ένα φτηνό τυρί προτείνω να φάτε απλά hamburger!! 
  4. Αν επιθυμούμε τα ψωμάκια μας ζεστά αφού βγουν τα burger τα ρίχνουμε και αυτά πάνω στη σχάρα αν και το ιδανικότερο θα ήταν σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή πλατό. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην ξεραθούν τα ψωμάκια γιατί τα θέλουμε πολύ αφράτα.
  5. Στήνουμε τα burger με την εξής σειρά. Σάλτσα, iceberg, κρεμμύδι, πίκλες, μπιφτέκι και σερβίρουμε.

Διαβάστηκε 491 φορέςΤελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 11:51
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:« ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΠΙΠΕΡΟTOMAHAWK RIBEYE STEAK »
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.
ΠερισσότεραOk