Skip navigation
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 19:09

CHILLI CON CARNE

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
CHILLI CON CARNE

chilli con carne main2

 

CHILLI CON CARNE

Η ονομασία του σημαίνει Chili με κρέας και γίνεται στη κατσαρόλα συνήθως εμπεριέχει ντομάτες, φασόλια, σκόρδο, κρεμμύδι και κύμινο. Προέρχεται από το Τέξας αλλά το βρίσκουμε και πολύ συχνά στη μεξικάνικη κουζίνα. Εμείς κάναμε το chili con carne στο Dutch Oven της Outdoorchef.

Εξοπλισμός:Γάντι Μπάρμπεκιου, DutchOven, Ascona 570 G Dark Grey

ΥΛΙΚΑ

  • Ελαιόλαδο 50ml
  • Κρεμμύδι λευκό κομμένο σε μικρά κυβάκια 150γρ
  • Κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 3 τεμάχια
  • Σκόρδο Ψιλοκομμένο 2 σκελίδες
  • Πιπέρι κόκκινο Cayenne 2 tsp
  • Πάπρικα 2 tsp
  • Κύμινο 2 tsp
  • Κιμάς μοσχαρίσιος 1κιλό
  • Ζωμός μοσχάρι 500ml
  • Τομάτα κονκασέ 800 γρ
  • Ζάχαρη 10 γρ
  • Τομάτα πελτές 4 Tbs
  • Φασόλια κόκκινα 800 γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το dutch oven σε προθερμασμένη σχάρα στους 240-280 βαθμούς Κελσίου περίπου.
  2. Αφήστε να κάψει πολύ καλά και ρίξτε το ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνουμε τον κιμά και σωτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Με ένα σύρμα βοηθάμε τον κιμά να σπάσει. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς .
  4. Στη συνέχεια αφού έχει μαλακώσει ελαφρώς και το κρεμμύδι ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά
  5. Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας και τα αφήνουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φασόλια και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση.
  7. Αν η φωτιά είναι αρκετά δυνατή χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά με κλειστό το καπάκι της ψησταριάς.
  8. Όταν δέσει ο κιμάς με τη σάλτσα ρίχνουμε τα φασόλια και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
  9. Ελέγχουμε για καρυκεύματα ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε αλάτι και είναι έτοιμο.

 

 

 

Διαβάστηκε 907 φορέςΤελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 19:46
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:« TOMAHAWK RIBEYE STEAKPICO DE GALLO »
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.
ΠερισσότεραOk