Skip navigation
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 18:40

ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

psita lahanika inside

Ήμουν και εγώ από αυτούς που ποτέ δεν θα επέλεγαν λαχανικά για να συνοδεύσουν το γεύμα τους. Έμαθα από μικρός ότι πάντα όταν μιλάμε για ψήσιμο στη σχάρα τα συνοδευτικά είναι πατάτες τηγανιτές ή ψητές. Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά ψητά λαχανικά στη σχάρα έπαθα πλάκα… δεν μπορούσα να πιστέψω πως το μπρόκολο έγινε τόσο γευστικό!!!

Η παρακάτω συνταγή είναι η πιο εύκολη αλλά ταυτόχρονα και νόστιμη συνταγή την οποία μπορείτε να κάνετε.

Εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη συνταγή:  Ascona 570 G Dark Grey , Πινέλο Σιλικόνης , Σπάτουλα Οutdoorchef,

 

ascona   psita lachanika    tsimpida gia lachanika

 

ΥΛΙΚΑ

  • Μπρόκολο μόνο τις κορυφές του
  • Καρότα
  • Πράσο
  • Σπαράγγια
  • Θυμάρι
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη μπασίνα.
  2. Ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και φύλλα από θυμάρι.
  3. Ρίχνουμε μέσα στη μπασίνα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλει λίγο προσοχή έτσι ώστε το αλάτι να μην “εγκλωβιστεί” όλο στο μπρόκολο.
  4. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε προθερμασμένη σχάρα η οποία είναι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.180-240 βαθμούς Κελσίου.
  5. Κάποια λαχανικά ψήνονται πιο εύκολα από κάποια άλλα έτσι θέλει προσοχή στο πότε θα τα αφαιρέσουμε από τη φωτιά. Θέλουμε να πάρουν χρώμα καθώς αυτό είναι που προσδίδει γεύση στα λαχανικά.
  6. Εάν κάποια από τα λαχανικά μας έχουν πάρει χρώμα αλλά δεν είναι ακόμα μαλακά τα γυρνάμε σε έμμεσο ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν.

Εάν τα σερβίρετε μόνα τους σε ένα τραπέζι μπορείτε να κόψετε και κάποιες φέτες μοσχολέμονο.

 

 

 

 

Διαβάστηκε 4323 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 19:02
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;