Παρακάτω θα δούμε μια εύκολη συνταγή η οποία μπορεί να πλαισιώσει εύκολα από ένα ψάρι στη σχάρα, να είναι η σάλτσα σε ένα νόστιμο sandwich ή ακόμα και να σερβιριστεί μαζί με ένα steak.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι σκόρδο και μαγιονέζα. Μπορούμε να φτιάξουμε εμείς τη μαγιονέζα αλλά όταν μιλάμε για BBQ στο σπίτι ή σε ένα δάσος σίγουρα θέλεις συνταγές οι οποίες θα είναι και νόστιμες αλλά και εύκολες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε ένα κεφάλι σκόρδο και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο.
- Κλείνουμε σε πουγκάκι και τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετούμε το πουγκάκι αυτό σε προθερμασμένη σχάρα σε μέτρια φωτιά (περίπου 160-180 βαθμούς Κελσίου) για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν τα σκόρδα.
- Τοποθετούμε το ψημένο σκόρδο σε ένα γουδί και το σπάμε.
- Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.
Είναι στη γεύση του καθενός πόσο σκόρδο θα ήθελε να βάλει!
Click to open image!Click to open image!
Click to open image!Click to open image!
Click to open image!Click to open image!
Click to open image!Click to open image!
http://www.outdoorchef.gr/blog/syntages-gia-bbq/297-saltsa-magionezas-me-psito-skordo#sigProId0d87399eb9