Skip navigation
Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 19:44

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΣΤΟ BBQ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΣΤΟ BBQ

arnaki sti psistaria

 

Φτιάξτε το δικό σας αφράτο σπιτικό Πεινιρλι στο Barbeque, με πανεύκολη ζύμη και τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 15 γρ ξύδι
  • 350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 420γρ νερό
  • 15γρ φρέσκια μαγιά
  • 15γρ αλάτι
  • 150γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 245γρ αλεύρι κίτρινο
  • 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΜΙΣΕΙΣ

  • 300γρ κιμά
  • 1 chilli Τεμαχισμένο
  • 1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
  • 20 γρ φρέσκο κόλιανδρο τεμαχισμένο
  • 200γρ σάλτσα ντομάτας
  • 100ml ζωμό βοδινού
  • Πάπρικα
  • Κύμινο
  • 5 spice
  • Star anise
  • 25γρ πελτέ
  • 50γρ κόκκινα φασόλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • Διαλύω την μαγιά μέσα σε νερό
  • Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός απο το αλάτι
  • Ξεκινάω σε χαμηλή ταχύτητα 8-10 λεπτά μέχρι να πετύχω ωραία υφη

Στην συνέχεια 

  • Σε δυνατή φωτιά με λίγη λιπαρή ουσία προσθέτω τον κιμά και τον σπάω.
  • Αφού πάρει χρώμα ο κιμάς προσθέτω το κρεμμύδι, το τσίλι, τα μπαχαρικά,
    τον πελτέ, την σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό.
  • Σκεπάζω με μια λαδόκολα και ψήνω σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.
  • Μετά απο 20 λεπτά αφαιρώ την λαδοκόλα ανακατεύω, σβήνω την φωτιά και προσθέτω
    τον κόλιανδρο και τα φασόλια.
  • Ανάβω την ψησταριά σε έμμεσο ψήσιμο και τοποθετώ την πέτρα πίτσας.
  • Επιθυμητή θερμοκρασία 220-250 βαθμοί
  • Αφού ξεκουράστηκε το ζυμάρι, το κόβω και σχηματίζω μπαλάκια 200-250γρ.
  • Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγω κάθε μπαλάκι με τον πλάστη και του δίνω σχήμα

Μπορούμε να κάνουμε 3 γεμίσματα, βούτυρο με τυρί, βούτυρο me τυρί και μπείκον, chilli con carne με cheddal και αυγό.

  • Τοποθετούμε την γέμιση και κλείνουμε ανάποδα τις πλευρές ενώ τσιμπάμε το ζυμάρι στις ενώσεις για να κλέισει η "βάρκα".
  • Σκεπάζουμε τα πεινιρλι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30-40 λεπτά
  • Αφού προθερμάνθηκε καλά η πέτρα τοποθέτω με το ειδικό φτυάρι τα πεινιρλί.
  • Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
  • Στο πεινιρλί με βούτυρο και τυρί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο extra βούτυρο και μέτα το ψήσιμο ενώ στο chilli con carne με cheddal και αυγό το αυγό το βάζουμε λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε απο την σχάρα

 

 

 

Διαβάστηκε 163 φορέςΤελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 20:19
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:« HOT DOG ΒΑΥΑΡΙΑΣRATATOUILLE ΣΤΟ DUTCH OVEN »
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.