Skip navigation
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 19:04

RIBEYE ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
RIBEYE ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ribeye me roka parmezana cover

 

Εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη συνταγή: Dualchef 415 G, Θερμόμετρο Gourmet Check , Λαβίδα Μπάρμπεκιου

 

dualchef 415 blog   thermometro gourmet   14.112.55 TONG 2017 OA 800x800

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 τεμ Ribeye 300γρ
  • Χοντρό Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40γρ Ρόκα πλυμμένη
  • Φλοίδες παρμεζάνας
  • Εξαιρετικά παρθένο ελαίολαδο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφήστε την μπριζόλα σας σε Θ/Δ για τουλάχιστον 1 ώρα έτσι ώστε να φτάσει κοντά στους 15 βαθμούς Κελσίου.
  2. Αλείψτε με ελαιόλαδο τη μπριζόλα και καρυκεύστε με αλάτι και το πιπέρι.
  3. Σε προθερμασμένη σχάρα και σε δυνατή φωτιά ρίξτε τη μπριζόλα σας και κλείστε το καπάκι της ψησταριάς.( άμεσο ψήσιμο )
  4. Η Θερμοκρασία που πρέπει να έχει η ψησταριά είναι 280-320 βαθμούς Κελσίου.
  5. Μετά από περίπου 4-5 λεπτά και αφού το ελέγξουμε γυρίστε τη μπριζόλα σας από την άλλη. Θα πρέπει πριν την γυρίσουμε να έχει πάρει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα που σημαίνει ότι επιτύχαμε και τις αντιδράσεις Maillard που δίνουν όλη τη γεύση στο κρέας μας.
  6. Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά και με τη χρήση ενός θερμομέτρου φτάνουμε την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία που θέλουμε.
  7. Κόβουμε κάθετα στις ίνες και σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  8. Από πάνω βάζουμε από 20γρ ρόκα στο κάθε πιάτο και μερικές φλοίδες παρμεζάνας.
  9. Προσθέτουμε στο πιάτο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

 ribeye me roka parmezana 2

Διαβάστηκε 446 φορέςΤελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 19:18
Odysseas Bogioglou

Ο Οδυσσέας Μπόγιογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του, στο «Anthemus Sea Beach Hotel & Spa”, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στο «ZAK – Contemporary Bistrot” στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται στο TGI Fridays, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Area Chef για τα brands «TGI Fridays” και «PAX Burgers”.

Λατρεύει το Street Food από όπου και αν προέρχεται, το καλό κρέας, το φρέσκο ψάρι και εννοείται το BBQ. Έχει συμμετάσχει ως team leader-chef σε αρκετά food festivals και έχει καταφέρει να πάρει διακρίσεις μέσα από αυτά.
Από το 2016 ανακάλυψε την αγάπη του για το American BBQ και προσπαθεί καθημερινά να ανακαλύψει τα μυστικά και να αναπτύξει τις τεχνικές του BBQ. Έχει γίνει “Συλλέκτης” ψησταριών καθώς από τότε που ξεκίνησε έχει 5 ψησταριές διαφορετικών style και καθημερινά μελετά και προπονείται πάνω σε αυτές.

Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει BBQ Parties για φίλους, όπου και δοκιμάζει νέες συνταγές. Γιατί όπως λέει, αν δεν πειραματιστείς στους φίλους σου, που θα το κάνεις;

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.