
Εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη συνταγή:  Dualchef 415 G , Λαβίδα Μπάρμπεκιου, Σουβλάκια Ανοξείδωτα
ΥΛΙΚΑ
- 1 τεμ Πικάνια 1κιλό
 - Αλάτι ημίχονδρο
 - Πιπέρι ημίχονδρο
 - Ελαιόλαδο
 - Ψητά Λαχανικά (Δείτε τη συνταγή εδώ)
 
https://www.outdoorchef.gr/blog/syntages-gia-bbq/311-picanha-me-psita-lachanika#sigProId2a0f310f3b
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τη πικάνια σε φέτες πάχους περίπου 8-10 εκατοστών και περνάμε τις φέτες από δύο σουβλάκια με το λίπος να είναι όλο από την μία πλευρά και προς τα έξω σε σχήμα φεγγαριού (Δές τις φωτογραφίες).
 - Αλείφουμε με ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
 - Ψήνουμε σε άμεση δυνατή φωτιά στους 200-260℃ μέχρι να φτάσει την εσωτερική θερμοκρασία που επιθυμούμε.
 - Κόβουμε τη πικάνια σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με την αγαπημένη μας γαρνιτούρα.
 
Παρακάτω κάποια links που θα σας βοηθήσουν στο σωστό ψήσιμο της πικάνιας:
Αντιδράσεις Maillard (Δείτε εδώ)
Tips για το ψήσιμο μιας μπριζόλας (Δείτε εδώ)
Οι θερμοκρασίες των κρεάτων (Δείτε εδώ)
 



